Selidbe Rošada d.o.o.

Selidbe Rošada d.o.o.

Selidbene usluge - transporti 
U domaćem i međunarodnom prometu

RADNO VRIJEME od 0 do 24 h
i VIKENDOM + PRAZNICIMA
Pozovite 021 / 320 - 697

Organizacija selidbe

Svi se selimo bar jednom u životu. Kako se dan selidbe bliži postajete sve nervozniji jer postoji bezbroj stvari koje još morate obaviti. Kako Vas ne bi uhvatila panika i pomisao kako ćete sigurno zaboraviti nešto vrlo važno napravite plan selidbe.

Promjena adrese, najvažnija stvar pri selidbi je da se uvjerite kako će Vam pošta uredno pristizati na novu adresu, stoga prije same selidbe otiđite promijeniti adresu kako ne bi došlo do gubitka neke važne pošiljke, također ne zaboravite prebaciti telefonski broj na novu adresu.

Organizacija Važno je odrediti dan selidbe i početi se pripremati za selidbu najmanje mjesec dana prije. Najbolje da selidbu obavite preko vikenda jer tada nećete morati brinuti o usklađivanja vremena selidbe i ostalih obaveza, a do novog tjedna već ćete biti u novoj kući i u potpunosti odmorni dočekati početak novog tjedna. Selidbu Vam mogu obaviti posebne kompanije za selidbu. Morat ćete izdvojiti nešto novca, ali se nećete morati sami mučiti. Ukoliko se možete snaći i na druge načine i imate prijatelje i rodbinu koja bi Vam mogla pomoći oko selidbe najavite im se ranije kako biste bili sigurni da će biti slobodni taj dan i da se možete osloniti na njih. Pripremite sve što Vam je potrebno za selidbu: pribor za pakiranje (škare, nož, ljepljiva traka, metar i markere), novinski ili obični papir, plastične vrećice, spužve, deke, krpe, stiropor, te kutije koje dodatno oblijepite na dnu kako biste se uvjerili da se neće raspasti prilikom prenošenja i vreće za smeće u koje bacite sve što Vam ne treba. Selidba je prava prilika da se riješite svih nepotrebnih stvari koje Vam je inače žao baciti. Najbolje da stvari pakirate ovisno o potrebi. One koje Vam najmanje trebaju spakirajte prve, a stvari koje koristite konstanto trebate spakirati zadnje. Posebno spakirajte stvari koje će Vam trebati u prvih par dana nakon selidbe.

Pakiranje stvari većinom obavljaju žene dok su muškarci zaduženi za prenošenje kutija i težih kućanskih stvari. Važno je na dno svake kutije staviti teže stvari, a na vrh lakše stvari. Stvari koje su lomljive pažljivo omotajte te ih nemojte puno naslagati u jednu kutiju. Obavezno kutiju obložite stiroporom ili komadima novinskog ili običnog papira, krpama, dekama i spužvama kako se predmeti u kutiji pri prenošenju ne bi micali i tako polomili. Na kutiji obavezno naznačite što se u njoj nalazi. Kutiju s lomljivim stvarima posebno označite natpisom „lomljivo“. Slične predmete pakirajte u istu kutiju. 

Svaka selidba ovisi o brojnim faktorima i mora biti vrlo dobro planirana. Najvažnije je početi planirati na vrijeme kako bi selidba bila što uspješnija.

Na vrh
Menu - izbornik
Ova stranica koristi ''kolačiće'' kako bi poboljšala Vaše korisničko iskustvo. Ako se s tim slažete kliknkite ''U redu'' U redu